Terveisiä avokonttorista!

Osana avoimuuden ja vuorovaikutuksen lisäämistä luovuin kesäkuun lopussa omasta työhuoneestani ja siirsin työpisteeni avokonttoriin tiimiläisteni joukkoon. Samalla vaihdoin ylisuuren työpöytäni puolta pienempään. Houkuttelin myös muun johtoryhmän samaan kokeiluun. Kolmen kuukauden jälkeen on kiinnostavaa kerrata kokemuksia ja todeta ettei paluuta vanhaan enää ole.

Kokemuksena eristyskopista siirtyminen ihmisten joukkoon on ollut vapauttava. Aiemmin jäin paitsi päivän vitseistä ja suuresta osasta työntekijöiden keskusteluita. Jos joku saapui työhuoneeseeni, oli tällä yleensä vakavaa asiaa, jota oli pureskeltu mielessä jo pidemmän aikaa.

Istumalla avokonttorissa lähempänä alaisiani olen tietoisempi epämuodollisesta viestinnästä. Huumorin lisäksi minulla on parempi kuva asioiden etenemisestä. Lisääntynyt läsnäolo on auttanut tunnistamaan herkemmin epäselvistä tilanteista ja kytevistä ongelmista kertovia hiljaisia signaaleita. Mitä aiemmin on perillä reagointia vaativista asioista, sitä helpompaa niiden ratkaiseminen on. Lähempänä ihmisiä saa myös helpommin viestittyä ja hoidettua käytännön asioita, mikä tehostaa tekemistä.

Avokonttorielämä vaatii tosin lisää sopeutumista itseltäni. Esimiestyöhön kuuluu luottamukselliset keskustelut, joita ei voi jakaa yhteisöllisyydestämme huolimatta koko porukan kesken. Avokonttorista poistuminen luontevasti kahdenkeskisiä keskusteluja varten toiseen tilaan vaatii vielä lisäharjoittelua. Välillä tuntuu, että ”Mennään tonne neukkariin keskustelemaan lisää” ja näkyvä poistuminen paikalta antaa muille kuvan asioiden salaamisesta.

”Toivottavasti mahdollisimman harva johtaja tarvitsee työhuonettaan statuksen takia.”

Oman työrauhan ylläpitäminen on pakottanut myös entistä tarkempaan työsuunnitteluun. Ilman sitä, oma työteho heikentyy pysyvästi. Aiemmin keskittymisrauhan sai sulkemalla oven, nyt on valittava työskentelytila tehtävän mukaan tai yritettävä viestiä muille, ettei saa häiritä.

Yhteenvetona suosittelen omasta työhuoneesta luopumista muillekin esimiehille. Toivottavasti mahdollisimman harva johtaja tarvitsee työhuonettaan statuksen takia. Bonuksena työhuoneesta luominen vapauttaa yhden lisätila yleiseen käyttöön esim. hiljaiseksi huoneeksi tai ryhmätyötilaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.